Новини

Държавно първенство по ледено и “Dry tooling” катерене, 13.12.2014г., Боянски водопад, Витоша
14 декември 2014

РЕЗУЛТАТИ


Така изглеждаха водопада и скалите вчера. Поради липса на лед състезанието на практика беше Dry Tooling. В последните 11 години състезанията по ледено катерене се провеждаха на Скакавица, така че наистина е много позитивна появата на тази нова възможност. Новите маршрути и екипирането им се случиха благодарение на проекта, който БФКА изпълни през 2014г. на Витоша и благодарение на който се преекипираха редица маршрути и се направиха нови. На Боянския водопад действаха Николай Петков и Байно (Липсваш ни, Байно...) Така че това е първото официално състезание на този стар - нов катерачен обект.


Оглед на маршрута. Поради трудните условия - липса на лед и влажните скали, главният съдия взе решение състезанието да има само една квалификация и финал. 


Загрявка. Макар и не чак толкова студено, по долината подухваше леден ветрец, който накара нас, зрителите да си тръгнем по-рано, отколкото ни се искаше.


Станимир този път е от "другата страна" - на организаторите. Къде ли е по-лесно? Трябва да поздравим целият екип за маршрутите, които подготвиха. Финалът е изцяло нов маршрут, с което Станимир и компания дадоха своя принос към развитието на този катерачен обект.


Васил е поредният "опитен" състезател, който прави супер представяне тази година. След страхотното завръщане на Калин в състезанията по катерене, Васо успя да покаже, че още е "в играта". 


Минчо. В страхотна форма тази година, пожелаваме му успехи в световната купа по ледено катерене.


Радка. Големият съперник на Минчо в това състезание :)) Само тя и Минчо успяха да минат квалификацията догоре, а ако имаше общо класиране, Радка щеше да е втора. 


Успех на Радка и на всички останали, които ще вземат участие в световната купа по ледено катерене. 

Благодарности на ф-ма "Пик3000", които осигуриха парични и материални награди на победителите.


сн. Петко Тотев, Боян Петров
текст: Дора МариноваСофия 1142, бул. "Васил Левски" 75
тел./факс (+359 2) 930 05 32; e-mail: office@bfka.org
Булстат 121213771, банкова сметка: Райфайзенбанк,
IBAN - BG86RZBB91551001950421, BIC - RZBBBGSF