Новини

Европейска купа по спортно катерене - боулдър, юноши и девойки, 29-30.06.2013г., зала Boulderland, Парадайс Център
01 юли 2013

През изминалия уикенд се проведе първия кръг от Европейската купа по спортно катерене в дисциплината боулдър. Състезанието се проведе в Боулдърленд в Прадайз Център в София. В състезанието взеха участие 67 състезатели от 12 страни. Организатор на състезанието беше Българската федерация по катерене и алпинизъм с подкрепата на Министерството на младежта и спорта и ф-ма Уолтопия - световен лидер в производството на катерачни стени.

Организацията и провеждането на състезанието бяха на много високо ниво, а отборите бяха наистина впечатлени от залата и всички условия, които предложихме. Главният съдия на състезанието Вим Верховен от Белгия, един от най-опитните и компетентни съдии в състава на IFSC, сподели, че много малко състезания се случват по този начин, на практика нямаше нито едно оплакване или протест за каквото и да било от чуждестранните отбори. Това, разбира се, нямаше как да стане без нашите съдии и помощници от залата, които много точно и отговорно си свършиха работата, и специални поздравления за Калин, Емилиян и Ивайло, които направиха много интересни и атрактивни маршрути. Благодарим на Уолтопия за предоставената зала и за помощта, която получихме при подготовката и провеждането на състезанието.

Единственото, което помрачи нашата радост и задоволство от това чудесно събитие, беше представянето на нашите състезатели, нямахме нито един финалист, макар че групите бяха с около 10-12 участници.

След закриването водачите на отборите на Германия, Франция и Италия дойдоха специално да благодарят за чудесното състезание и да попитат дали догодина ще го проведем отново :))

Още веднъж благодарим на всички, които взеха участие в организацията и провеждането на състезанието и да си пожелаем догодина пак.

Резултатите от състезанието може да видите в сайта на IFSC, а снимки от състезанието на Руслан Вакрилов – тук.

Дора Маринова
Технически директор на състезанието

София 1142, бул. "Васил Левски" 75
тел./факс (+359 2) 930 05 32; e-mail: office@bfka.org
Булстат 121213771, банкова сметка: ОББ,
IBAN - BG84UBBS81551001950421, BIC - UBBSBGSF