Новини

I кръг от Световна купа по състезателно катерене за мъже и жени в дисциплините "Трудност" и "Скорост", 22-24 април 2005 г, Велико Търново
25 април 2005Завърши състезанието от I кръг за Световната купа по състезателно катерене за мъже и жени в дисциплините трудност и скорост, което се проведе през уикенда в Двореца на културата и спорта във Велико Търново. В него взеха участие 90 мъже и жени от 22 страни. Беше постигнат най – големият успех в историята на този спорт у нас – Ивайло Кръстев се класира на четвърто място в дисциплината “Трудност”! Много добро е класирането и на останалите участници – в дисциплината “Трудност” Калин Гърбов е единадесети, Милен Видиновски – шестнадесети, Бойко Лалов – двадесет и първи, Благовест Лазаров – двадесет и пети, Стефан Аврамов - двадесет и шести от 40 стартирали състезатели в тази дисциплина. Конкуренцията беше изключително голяма, всеки един от финалистите можеше да е шампион! Много малко не достигна на Калин Гърбов за място във финала. Поздравление заслужават младите Благовест Лазаров и Стефан Аврамов, които се състезават все още в юношеските групи. Благовест е световен вицешампион от миналата година в категория Б – юноши до 15 год. Тази година премина в следващата категория при юношите – А. Предстоят му още четири години при юношите, през които се надяваме да ни донесе много успехи. Стефан Аврамов е за последна година в юношеската група, пожелаваме му да продължи успешните си изяви и при мъжете.

При жените в дисциплината “Трудност” най – добре представилата се българка е Ина Джамбазова – двадесет и първо място.

В дисциплината “Скорост” традиционно силните представители на Русия окупираха почетната стълбичка и при мъжете, и при жените. Четирима мъже от националния ни отбор взеха участие, ето и тяхното класиране - Калин Гърбов – 13-ти, Милен Видиновски – 15 -ти, Благовест Лазаров – 20 - ти и Стефан Аврамов – 21-ви. При жените Пламена Бакалова, Петя Гърбова и Радиана Манева са съответно 10-та, 11-та, 12-та.

Благодарим на организаторите за великолепното катерачно шоу, на което станахме свидетели. Изказваме задоволство от много добрата организация и гостоприемство на домакините от Велико Търново, които за пореден път демонстрираха огромен ентусиазъм и професионализъм. Всички чакаме следващите състезания, които ще ни дадат възможност да се срещнем с най – добрите световни катерачи!


София 1142, бул. "Васил Левски" 75
тел./факс (+359 2) 930 05 32; e-mail: office@bfka.org
Булстат 121213771, банкова сметка: Райфайзенбанк,
IBAN - BG86RZBB91551001950421, BIC - RZBBBGSF