Новини

Катерачна среща - държавно първенство по скално катерене, 9-10.07.2011г., Кунино
13 юли 2011

На 9 и 10 юли 2011 г., в близост до с. Кунино - Карлуковският пролом, се проведе обявената катерачна среща - откриване на нов обект за катерене. Общо през двата дни участваха около 35 катерачи. Тези които се състезаваха по регламента на състезанието оформиха класирането за Държавното първенство по спортно катерене на скали. Победители в него са Румен Нешев и Радка Петкова.

Ето и класирането:
Мъже

1. Румен Нешев
2. Емилиян Колевски
3. Венцислав Костов
4. Минчо Петков
5.Тони Диков
6. Жеко Симеонов
7. Марин Зарков
8. Емил Борисов
9. Иван Богданов
10. Дойчин Боянов
11. Георги Жеков Жени

1. Радка Петкова
2. Теодора Трендафилова
3. Силвия Андреева


Пълното класиране може да видите ТУК

На срещата присъстваха и катериха (без да участват в класирането) повечето от участвалите в разработването на маршрутите. Това са Бойко Лалов, Кирил Христов, Явор Панов, Юлиан Стоичков, Руслан Вакрилов, Кристиан Велинов, Светослав Кавръков и Николай Петков. На практика те определиха облика на срещата с двайстетте прекрасни маршрута, които направиха.

Срещата посветихме на Никола Корчев (вж. предишният материал за срещата). Неговата съпруга Маргарита беше трогната от вниманието и през няколкото дни предостави за подслон фамилната къща на Корчеви. Събитието съвпада с 5-годишнината от смъртта на Кольо Корчев (23 юли). Къщата прилича на музей със стотици експонати - скулптори на Корчев и синовете му.

На срещата присъства и Огнян Петков - свръзка на Никола Корчев. Той освен няколкото не лоши опита по маршрутите, участва в подготовката на един от тях - т.н. "Стар тур", където беше открит стар клин забит в скалата - очевидно от предишните поколения.

Като цяло може да се каже, че основните цели на срещата бяха постигнати - да се разработи нов сектор за катерене, при откриването на който новите маршрути да станат обект както на едно престижно състезание, така и в непринудена обстановка да се срещнат катерачи от различни възрасти. Този формат се възприе положително от присъстващите и дава мотивация у организаторите да помислят за превръщането на срещата в ежегодна. Естествено за всяка следваща трябва да се разработва нов сектор или обект.


Николай Петков

Тагове:

София 1142, бул. "Васил Левски" 75
тел./факс (+359 2) 930 05 32; e-mail: office@bfka.org
Булстат 121213771, банкова сметка: Райфайзенбанк,
IBAN - BG86RZBB91551001950421, BIC - RZBBBGSF