Новини

Президентът на Република България Георги Първанов и председателя на Държавната агенция за младежта и спорта Весела Лечева изпратиха съболезнователни адреси по повод трагичната гибел на тримата алпинисти.
01 февруари 2007В офиса на Федерацията на българските алпийски клубове бяха получени съболезнователни адреси от президента на Република България Георги Първанов и председателят на Държавната агенция за младежта и спорта Весела Лечева по повод трагичната гибел на тримата алпинисти.« С дълбоко прискърбие посрещнах вестта за трагичната гибел на Иван Ненков, Филип Жазмати и Тихомир Стоянов, загинали при опит за зимно изкачване на Северната стена на връх Матерхорн – Швейцария.

Това е изключително тежка загуба за родния алпинизъм, българския спорт и страната ни като цяло», пише в писмото си г-н Първанов.«Цялата българска общественост скърби за тези смели и предани на спорта млади хора, които останаха докрай верни на волята си за покоряване на алпийските върхове. Те са пример за непреклонен спортен дух и саможертва в името на високите спортни цели», се казва в писмото на г-жа Лечева.Г-н Първанов и г-жа Лечева изказват своите най-дълбоки съболезнования на близките и роднините на загиналите.


София 1142, бул. "Васил Левски" 75
тел./факс (+359 2) 930 05 32; e-mail: office@bfka.org
Булстат 121213771, банкова сметка: Райфайзенбанк,
IBAN - BG86RZBB91551001950421, BIC - RZBBBGSF