Новини

Държавно първенство по ски-алпинизъм - спринт, 28.01.2024 г., х. Алеко, Витоша
28 януари 2024

Днес на Витоша при много добри условия в долната част на писта Романски се проведе второто държавно първенство за сезона, на което бяха излъчени шампионите в дисциплината спринт. Въперки камерното участие, състезанието беше подготвено много добре, трасето беше технично и накара състезателите да дадат най-доброто от себе си в този многостранен спорт - бързина, скоростна издръжливост, техника на ходене със ски и по обувки, боравене с екипировката за различните видове придвижване, каране на слалом. В състезанието се бяха регистрирали 13 мъже, 7 обаче не се явиха на старта и могат само да съжаляват, че пропуснаха участие в тази интересна и динамична дисциплина. Шампиони за пореден път са Ивона Михайлова и Никола Калистрин от СК "АлПиринСки", Банско. Второто място е за техните съотборници Верадина Начева и Иван Геров, а третото място при мъжете грабна Цветомир Георгиев. Беше чудесно да видим днес на състезанието двама юноши, и двамата много мотивирани, с голям хъс и желание, направиха страхотен финал, като само 2 секунди ги разделиха.  

КЛАСИРАНЕ


Старт на финалната серия при мъжете.
📸 Петко ТотевПо трасето.
📸 Петко ТотевНики Калистрин се готви за слалома към финала.
📸 Николай ДиковНики Калистрин по слалома към финала и поредна шампионска титла.
📸 Петко ТотевДвамата юноши, които днес направиха страхотно състезание и шоу, браво момчета! Само с 2 сек. преднина победата грабна Марко Ноков, след него е Александър Педев. Награждаването на победителите извърши Николай Диков - трасьор на състезанието и главен "виновник" за поредното страхотно трасе в ски-алпинизма.
📸 Петко ТотевНашите прекрасни дами на днешното състезание - Ивона Михайлова, която прибави поредна титла към богатата си колекция с подгласничка Верадина Начева
📸 Петко ТотевПризьорите при мъжете: 1. Никола Калистрин; 2. Иван Геров; 3. Цветомир Георгиев
📸 Петко Тотев


Следващото състезание ще е "Мама, татко и аз", гответе се! :))))
📸 Николай Диков


София 1142, бул. "Васил Левски" 75
тел./факс (+359 2) 930 05 32; e-mail: office@bfka.org
Булстат 121213771, банкова сметка: ОББ,
IBAN - BG86RZBB91551001950421, BIC - RZBBBGSF