Новини

Витоша зимен фест - състезание по ски-алпинизъм, дисциплина "индивидуално", 27.01.2024 г., х. Алеко, Витоша
27 януари 2024

Днес в района на х. Алеко на Витоша се проведе поредното издание на Витоша зимен фест - празник, посвтене на Световния ден на снега. За девета поредна година ски-алпинизма е част от тази чудесна инициатива, тази година с дисциплината индивидуално. Условията в планината бяха мнооооого Витошки - силен вятър и мъгла, е, поне температурите бяха по-високи, което спаси положението. Вятърът днес беше с близки до рекордните стойности за това време от годината - от Витоша ски са измерили 31 м/сек. Условията в планината накараха трасьорите на състезанието да съкратят още маршрута, отпадна ходенето по обувки над междинна станция на Лале, в крайна сметка се получи трасе с общо изкачване 700 м., спускане 570 м. и дължина 5,7 км. 

Представителите на СК "АлПиринСки", Банско бяха безапелационни и в това състезание, спечелвайки титлите чрез Ивона Михайлова и Никола Калистрин при жените и мъжете. Техни подгласници са Михаела Димитрова от същия клуб и Петър Иванов от СК "Вертикален свят", София, който е единствения представител от друг клуб с медал. На трето място са Верадина Начева и Иван Геров от клуба в Банско. Беше приятна изненада да видим двама юноши в състезанието. Александър Педев, когото познаваме от състезанията по спортно катерене предпочете дългия маршрут на мъжете, а Марко Ноков, който участва за първи път на състезание по ски-алпинизъм избра по-краткия маршрут, което е нормално, когато си за първи път на такова състезание. 

КЛАСИРАНЕПобедителките при жените: 1. Иваона Михайлова; 2. Михаела Димитрова; 3. Верадина Начева. Наградите връчи г-н Анатоли Илиев - зам.председател на фондация "София - европейска столица на спорта" 


Призьорите при мъжете: 1. Никола Калистрин; 2. Петър Иванов; 3. Иван Геров. На снимката са заедно с г-н Анатоли Илиев и Марко Ноков, който беше награден с поощрителна награда за участието си в по-долната възрастова група - юноши.

София 1142, бул. "Васил Левски" 75
тел./факс (+359 2) 930 05 32; e-mail: office@bfka.org
Булстат 121213771, банкова сметка: ОББ,
IBAN - BG86RZBB91551001950421, BIC - RZBBBGSF