Новини

Четвърто място за Петър Иванов на световното първенство по спортно катерене в дисциплината боулдър!
02 септември 2017

Късно снощи се проведе първият финал на световното първенство за юноши и девойки. Въпреки дъжда близо 1000 зрители присъстваха на отритата боулдър стена в Инсбрук. Дванадесетте финалисти в дисциплината боулдър в групата Youth A - 16-17 г. сътвориха зрелищно и вълнуващо шоу, а едва последния боулдър реши съдбата на медалите. Сред финалистите при юношите беше и Петър Иванов, който влезе с втори резултат на финала. След като беше начело след квалификациите и полуфинала при юношите, Филип Шенк (Италия) беше отново недостижим, като единствен преодоля 4-те боулдъра от 4 опита. Спорът за сребърния и бронзов медал беше много оспорван и се реши едва на последния боулдър. Миналогодишния световен шампион Кейта Дохи (Япония) успя да премине боулдъра от 3-ти опит, с което излезе на втора позиция с 4 преминати боулдъра. Неговият съотборник Мизуки Таджима също успя да качи боулдъра, с което излезе пред Петър Иванов само с един опит по-малко. Пепи успя да постигне само бонус и това му отреди 4-то място. Поздравления за достойното представяне!

При девойките Ашима Шираши (САЩ) беше безапелационна, като единствена премина и 4-те боулдъра на финала. На 2-ро и 3-то място се класираха Луиза Емелева (Русия) и Бруки Работу (САЩ), които останаха с по 3 боулдъра и само броя опити ги раздели. 

Другият български състезател в тази дисциплина – Стоян Петров зае 66-то място. В тази възрастова група участваха рекорден брой състезатели – 132 при юношите и 94 при девойките.

Снимки от състезанието може да видите на сайта на домакините. Още снимки от The Circuit Climbing

София 1142, бул. "Васил Левски" 75
тел./факс (+359 2) 930 05 32; e-mail: office@bfka.org
Булстат 121213771, банкова сметка: ОББ,
IBAN - BG84UBBS81551001950421, BIC - UBBSBGSF