Новини

Международен младежки лагер по ски-алпинизъм, Обертаурен, Австрия
19 декември 2016

В началото на декември в Обертаурен, Австрия, се проведе 10-ят международен младежки лагер по Ски-алпинизъм, в който Българският отбор от 6 юноши, направи своето 5-то участие. Другите участници бяха от Австрия, Германия, Полша, Русия, Словакия, Словения, общо 39, на възраст от 12 до 19 години. Както на предходните лагери, младите спортисти бяха групирани на малки групи според нивото им на подготовка и бяха водени от опитни гидове и тренъори, като сред тях бяха и треньорите на националните отбори на Австрия и Италия.
Програмата включваше теория и практически занимания по лавинна безопасност, придобиване на умения от основни елементи в ски-алпинизма като плъзгане на ските, рязко обръщане посоката на движение при изкачване по стръмен склон и др.
Като традиция се наложи участието на изявени състезатели, които споделяйки своя опит са вдъхновение и пример за подражание.
Разбира се имаше и състезание, като тази година за първи път беше официална дисциплина, кръг от ДП на австрийския шампионат - Спринт.
Последният ден, по традиция беше запазен за удоволствието от ходенето със ски във високата планина.
Още информация и снимки може да видите в http://www.skimo.at/Текст и снимки - Янко Танчев


София 1142, бул. "Васил Левски" 75
тел./факс (+359 2) 930 05 32; e-mail: office@bfka.org
Булстат 121213771, банкова сметка: ОББ,
IBAN - BG84UBBS81551001950421, BIC - UBBSBGSF