Новини

Годишните награди на Българската федерация по катерене и алпинизъм за 2016 г.
17 ноември 2016

В края на миналата седмица, по време на Дните на предизвикателствата бяха връчени Годишните награди на Българската федерация по катерене и алпинизъм за 2016 г. Наградите се връчват за шести път и с тях се отличават най-високите спортни постижения в областта на катеренето и алпинизма през годината. Носителите за 2016 г. са:
- Участниците в експедиция „Опашката на дракона – Патагония“, които осъществиха първо българско изкачване на вр. Серо Торе и прокараха премиерен маршрут на скалната игла Ел Мочо -  Мартин Маровски, Виктор Варошкин, Руслан Вакрилов и Григор Вътев;
- Петър Иванов - спортно катерене – носител на Европейската купа в дисциплината боулдър при юношите 16-17 г., с класиране в отделните кръгове на 1-во, два пъти 2-ро място, 4-то място;
- Александра Тоткова - спортно катерене – шампионка на 3-те международни състезания за деца до 14 г.: Youth Color Climbing Festival, Petzen Climbing Trophy, Rock Junior, и преминати 2 маршрута с трудност 8a.

Наградите бяха връчени от Председателя на управителния съвет на БФКА г-н Петко Тотев. 

Честито на наградените и им пожелаваме да постигнат още по-високи лични и спортни върхове! Благодарим на домакините от Дните на предизвикателствата за възможността да бъдем за пореден път част от това чудесно събитие!

 
Председателят на УС на БФКА Петко Тотев връчва наградите на членовете на експедицията "Опашката на дракона - Патагония", от състава отсъстваше Григор Вътев, сн. Дни на предизвикателствата


Петко Тотев връчва наградата на Александра Тоткова, състезателка на КА "НСА", София - една от младите надежди на българското катерене, сн. Дни на предизвикателствата. 


Носителите на Годишните награди за 2016 г. Александра Тоткова, Мартин Маровски, Виктор Варошкин, Руслан Вакрилов, заедно с Петко Тотев и Георги Пенев - треньор в КА "НСА",  София. Петър Иванов не присъстваше на церемонията по връчване на наградите поради участие в световното първенство по спортно катерене за юноши и девойки в Китай, което се провеждаше по същото време. Само два дни по-късно Петър ни зарадва с поредното си силно представяне - пето място в комплексното класиране и осмо място в дисциплината боулдър на световното първенство.
Сн. Дни на предизвикателствата

Всички носители на Годишните награди на Българската федерация по катерене и алпинизъм може да видите в сайта на БФКА.  
София 1142, бул. "Васил Левски" 75
тел./факс (+359 2) 930 05 32; e-mail: office@bfka.org
Булстат 121213771, банкова сметка: ОББ,
IBAN - BG84UBBS81551001950421, BIC - UBBSBGSF