Новини

На 9-ти април в Казанлък беше отбелязана 55-ата годишнина от основаването на Алпийски туристически клуб ”Казанлък”
12 април 2016

На 9-ти април в Младежкия дом в гр.Казанлък се събраха над 60 алпинисти, катерачи, туристи и приятели на Алпийски туристически клуб ”Казанлък” и заедно отпразнуваха 55-ата годишнина от основаването му.

Специален гост на тържеството бе г-жа Дафина Гъдева – основател на алпийския клуб през 1960 година и почетен председател и до днес. Прочетен бе доклад за 55- годишната история на алпийското движение в града ни. Поздравления изказа г-жа Христина Банова от Дамски туристически клуб ”Орлица”. Г-жа Теодора Белчева – старши експерт образование към община Казанлък поднесе поздравления от г-жа Галина Стоянова - кмет на община Казанлък и изрази своите лични пожелания към всички членове на клуба.

Изчетени бяха поздравителни адреси от Българска федерация по катерене и алпинизъм, от Петя Минекова, директор на НГПИД ”Акад,Дечко Узунов”, където е построена боулдър катерачна стена, от г-жа Петя Георгиева, директор на ОДЗ „Славейче”, където вече 3 години АТК работи с над 90 деца.

Председателят на АТК ”Казанлък” Мариана Сарачева, отличи с плакети и грамоти алпинисти за принос в развитието на алпинизма и спортното катерене и просперитета на клуба. С плакети бяха отличени Дафина Гъдева – основател и почетен председател на клуба, Атанас Тошков – опитен алпинист, дългогодишен треньор и майстор по изграждане на катерачни стени и Радостина Иванова – дългогодишен треньор по спортно катерене, изградил десетки балкански и европейски шампиони. 

С грамоти за принос бяха наградени алпинистите Григор Мартинов, Фикрет Юсеин, Боян Христов, Петя Ангелова и Минко Кабаджов. 

Всички присъстващи бяха поздравени от танцьорите от ансамбъл „Арсенал” и фолклорните песни на трио „Калина” и Антон Гудов.

Специален гост на тържеството бе Сандю Бешев – дългогодишен активен алпинист, заслужил майстор на спорта и кореспондент на в.Ехо. Той дълги години е доброжелател на алпийското движение в града ни.

Част от честването на годишнината е изложбата на витрината на Информационен център на ул.”Искара”, която може да бъде разгледана до 15 април 2016 г.

24 часово катерене е последното предвидено събитията по честване на 55 годишнината на Алпийски туристически клуб „Казанлък”. На 30 април от 10.30 часа предстои да стартира „24 часов катерачен маратон”, който ще се проведе на общинската катерачна стена зад Младежкия дом. В спортното събитие са поканени да се включат всички желаещи, без ограничение във възрастта. А в тъмната част на деня, успоредно с катеренето е предвидена прожекция на открито на филми на алпийска и планинарска тематика!

Председателят на клуба пожелава здраве, положителни емоции в планината и още много спортни успехи на членовете и приятелите на клуба!

Мариана Сарачева 
Председател на АТК "Казанлък", гр. Казанлък

София 1142, бул. "Васил Левски" 75
тел./факс (+359 2) 930 05 32; e-mail: office@bfka.org
Булстат 121213771, банкова сметка: Райфайзенбанк,
IBAN - BG86RZBB91551001950421, BIC - RZBBBGSF