Новини

Спортно катерене - купа "Кайлъка", мъже и жени, 25.04.2015г., Плевен
27 април 2015

РЕЗУЛТАТИ
След дългогодишно прекъсване отново състезание по спортно катерене в Плевен. Разрових се в архивите и открих, че за последно през 2000г. е имало състезание по катерене там. 


Мъкси и Тишо - основните организатори на състезанието. Въпреки че Тишо вече живее в София, всеотдайно подкрепя клуба по всякакъв начин. Мъкси е двигателят на клуба на място и сериозно се е заел да възстанови позатихналата в последните години дейност. Цялото състезание се проведе с доброволния труд на всички съдии, а осигуреният награден фонд беше над 1000лв. Състезанието мина отлично, по начертаната програма, поздравления за всички, които взеха участие в организацията!  


Оглед на финалните маршрути в трудността. 


Макар че дисциплините с въже не са любими на Мила, тя е неизменна участничка в състезанията. Много е положително това, че тя, както и част от другите участници редовно участват в състезанията. Да организираш състезание коства големи усилия и време, и е приятно да видиш, че състезателите уважават тези усилия с участието си.


Мария е една от най-опитните състезателки и колекцията й от медали вероятно наброява над 40 медала в различните дисциплини и възрастови групи. Най-силната й дисциплина е скоростта, където е постигнала и най-големите си успехи - два пъти се класира на 4-то място в Европейска купа при девойките.


Юлия спечели трудността с по-доброто си постижение във втората квалификация.  Юлка, както Мила и Мария са възпитанички на търновската школа, която е дала едни от най-добрите ни състезатели по катерене.


Елена за първи път участва в състезание по катерене, но успя да направи Топ на първата квалификация, браво, Елена! Браво и на Тишо, който е треньор на Ели и на другите момчета и момичета студенти в УНСС и СУ.


При мъжете трудността беше спечелена от Стефан - още един опитен състезател, който миналата година получи сериозна контузия и доста време се възстановяваше. Чудесно е, че вече всичко е наред с него и ще го виждаме в предстоящите състезания. Стефан беше единственият, който успя да изкатери до горе маршрута на суперфинала.


Божо е фаворит във всяко състезание, в което участва, независимо от дисциплината. Този път остана втори в трудността, а в скоростта спечели златния медал. Ще стискаме палци на Божо и другите от отбора сед няколко седмици, когато ще вземат участие в европейското първенство по боулдър.


Две 3-ти места за Христо в това състезание. Макар и все още в юношеските групи, Ицо отдавна е сериозен конкурент на мъжете.


Най-малкият участник в състезанието, Пепи, само на 14-год., зае 4-то място в трудността. През юни Пепи и Ицо ще участват в европейското първенство за юноши, и за тях ще стискаме палци.


Think Less, Climb More :) 


Слънчевите очила са подходящ аксесоар при катеренето в зала - за по-добро разчитане на маршрута и хватките :)


Награждаването при жените - по един златен и сребърен медал за Юлия и Мария и два бронзови за Мила.


Задължителното селфи :)) 


Награждаването в трудността Стефан и Божо - 1-во и 2-ро място, Христо трябваше да гони влака и получи наградите си малко по-рано. Благодарности към спонсорите на състезанието, които осигуриха наградите на победителите - Пик 3000, магазин Стената, магазин Аутсайдер, зала Гравити.


Заслужена похапване след приключване на състезанието:)) Още веднъж поздравления за организаторите, и... до следващото състезание!

снимки: Иван Иванов
текст: Дора Маринова

София 1142, бул. "Васил Левски" 75
тел./факс (+359 2) 930 05 32; e-mail: office@bfka.org
Булстат 121213771, банкова сметка: ОББ,
IBAN - BG84UBBS81551001950421, BIC - UBBSBGSF