Новини

Държавно първенство по спортно катерене - скорост и трудност за мъже и жени, 29-30.11.2014г., Национална спортна академия, София
30 ноември 2014

Класиране - държавно първенство

Класиране - купа България\'2014 

С дисциплината скорост днес приключи държавното първенство по спортно катерене за мъже и жени. Вчера се проведе състезанието в дисциплината трудност. Всички топ-катерачи на България взеха участие. Впечатляващ беше и общият брой на участниците - 34 мъже и 16 жени от 15 клуба. Скоростта за първи път се провежда на еталонния маршрут на тази дисциплина.


Калин Гърбов доказа, че когато става дума за състезания по катерене, той е номер едно. Вече на 37г., Калин е един от най-опитните състезатели по катерене у нас. Състезателната си кариера започва още през деветдесетте години на миналия век, като в кариерата си има спечелени 3-то и 5-то място на световно първенство за юноши, 1-во и 3-то място в кръгове за европейската купа по катерене при юношите, 9-то място на световно първенство при мъжете в дисциплината скорост, многократен шампион у нас във всички дисциплини. Калин е представител на търновската катерачна школа, с която са свързани голяма част от постиженията в състезанията по катерене. Отдавна не го бяхме виждали да се  състезава, но сега направи страхотно завръщане, браво, Калине!


Бойко надделя над Фазата само с един плюс, или едно движение към следващата хватка в повече.


Пред погледа на многобройните си възпитаници Фазата беше много близко до победата.


Ивайло Радков - Фазата по време на катеренето по финалния маршрут.


Минчо в атрактивния си, динамичен стил, негова запазена марка, и под вещите напътствия на Биби успя да спечели почетното четвърто място.


Допингът на Минчо :)) Той се намира в отлична форма тази година, ще стискаме палци в предстоящият сезон в леденото катерене.


При жените с гръм и трясък изгряха нови звезди. Много впечатляващо беше участието на Ерика - спокойна и уверена, тя успя да спечели среброто при жените едва на 12 годишна възраст. Дали ще видим скоро повторение на успехите на Спасина Недялкова? Третото място беше спечелено от Ина Ангелова, която в изминалата година направи забележителни постижения на скали, стана първата жена, минала маршрут 8b в България.


Награждаването при мъжете - дисциплина трудност. 


Почетната стълбичка в дисциплината скорост - жени


Скорост - мъже


Класирането за купа България\'2014 в спортното катерене - 1. Мария Георгиева; 2. Ина Ангелова; 3. Мила Гордеева

сн. Станимир Желязков, сн.от награждаването - Атанас Търпанов

София 1142, бул. "Васил Левски" 75
тел./факс (+359 2) 930 05 32; e-mail: office@bfka.org
Булстат 121213771, банкова сметка: ОББ,
IBAN - BG84UBBS81551001950421, BIC - UBBSBGSF