Новини

Мальовица Скайрън маратон - състезание по планинско бягане, 15.09.2012г., Мальовица, Рила
09 септември 2012

Здравейте!

Тази година сезонът на предизвикателствата на приключва с провеждането на Обиколката на Витоша. На 15.09.2012 организираме Мальовица Скайрън маратон. Състезанието ще ни събере за първи път в Рила планина, за да преживеем отново заедно насладата от едно динамично и добре организирано събитие.

Искаме да поканим всички приятели на“ Обиколка на Витоша- 100 км.“ да дойдат и да се включат в това невероятно и технично състезание.

Маршрутът: Стартът на състезанието е на поляната пред ЦПШ „Мальовица”. Тръгва се по маркирана пътека по посока на хижа „Мальовица” до пресичането на бетонния мост. Следва стръмно изкачване до сливането с пътеката за Страшното езеро, по която на серпентини изкачваме Вълчият улей. След кратко достигаме Ръждавишки превал, минаваме в подножието на вр. Камилата и траверсираме на югоизток, където достигаме началото на улея между вр. Ловница и вр.Камилата. На премката започва спускане към заслон "БАК". От там спускането продължава по туристическата пътека към Втора тераса. Маршрутът продължава по пътеката за Еленино езеро, след което следва изкачване към лобното място на единайсете алпинисти .Следва изкачване на източния склон на вр. Орлето до достигане на североизточния ръб на вр. Мальовица и право към върха по осигурителен парапет с повишено внимание . Достигайки вр. Мальовица се отправяме към главното било по посока Еленин връх и се спускаме по лятната пътека покрай Еленино езеро, през Втора тераса до хижа „Мальовица” където е финалът.
Стартът на състезанието ще бъде даден на 15.09.2012 в 10:00 часа на „Меча поляна“ пред ЦПШ „Мальовица“, закриването ще бъде в 15:00 часа пред хижа „Мальовица“.
Всеки участник трябва да достигне до Втора тераса за контролно време не повече от 2 часа и 30 минути, за да бъде допуснат до втората половина от състезанието.
Предварителното записване е задължително на едно от следните места:
- Магазин АЛПИ - гр. София, ул. " Ворино " 19
- На имейл skyrun.maliovitsa@gmail.com
- На телефон: 02/8581969

Стартова такса -10 лв. Трябва да се плати предварително в магазин Алпи или директно на старта.
Планинска застраховка - задължителна!

Очакваме да се видим отново!!!
Поздрави,
Магазин АЛПИ

София 1142, бул. "Васил Левски" 75
тел./факс (+359 2) 930 05 32; e-mail: office@bfka.org
Булстат 121213771, банкова сметка: Райфайзенбанк,
IBAN - BG86RZBB91551001950421, BIC - RZBBBGSF