Новини

Държавно първенство по ски-алпинизъм - индивидуално, 25-26.02.2012г., Мальовица, Рила
27 февруари 2012

В района на Мальовица, при изключително голям късмет с метерологичните условия: тихо и ясно време, точно за пероиода на провеждането на състезанието, се проведе Държавното първенство, в дисциплината Индивидуално. Трасето беше изключително разнообразно, със спускания в гъсти горски зони, участъци с технична поредица от серпентини, кратък парапет, извеждащ до връхната част на Черната скала и финално, точно като за десерт, приятно и дълго спускане. Трасето беше с дължина 12 км., обща положителна денивилация - 1413 м. и отрицателна - 939 м., поради което бързото спускане не беше основен фактор за крайния резултат. http://www.sports-tracker.com/#/workout/bokicha/3incova944f4cl9d

Тоталната хегемония на Георги Радев през последните години и този път не бе нарушена, като през цялото време той се движеше с комфортна преднина, без да дава максимума от себе си. Но непосредствено след него се водеше драматична битка за второто място. Тервел Тотев трудно запази второто си място едва с 30 секунди преднина, пред изключително доброто представяне на легендата – Стефан Попов – Стьопата. Който си го може - може! Допълнителна интрига в класирането внасяше все така добре представящият се Николай Гугински, като едва в края на последното много дълго изкачване изпусна третото място.
Усърдните тренировки на Ивона Михайлова, явно обезкуражават от участие останалите жени, и тя успя в общото класиране да даде шесто време.
Юношата Иван Танчев, до края на общата част на двете трасета се движеше 7-ми.
Имаше и добро представяне на истинските любители на ски-алпинизма от АК „Железник“, Стара Загора
Изключителна приятна част от спортното мероприятие, беше участието на малките спортисти, които получиха своите Свидетелства за придобиване на титлата Млада Спортна Надежда.
Наградите бяха осигурени от The North Face и магазин Алпи.
Благодарности и към охраната на състезанието, осигурена от добрият екип от ПСС, които се бяха разположили на ключовите места по трасето.

КЛАСИРАНЕ

Текст и снимки: Янко Танчев

София 1142, бул. "Васил Левски" 75
тел./факс (+359 2) 930 05 32; e-mail: office@bfka.org
Булстат 121213771, банкова сметка: Райфайзенбанк,
IBAN - BG86RZBB91551001950421, BIC - RZBBBGSF