Новини

I кръг от Световната купа по състезателно катерене за мъже и жени, 22-24 април 2005 г, Велико Търново. Остават броени дни до деня, в който Велико Търново ще се превърне в център на световното състезателно катерене. 56 мъже и 46 жени от 21 страни са заявили досега участие в състезанието.
14 април 2005НА ФИНАЛНАТА ПРАВА НА ПОДГОТОВКАТА НА СВЕТОВНАТА КУПА ПО СЪСТЕЗАТЕЛНО КАТЕРЕНЕ 22-24 АПРИЛ 2005 ГОД. - ДВОРЕЦ НА КУЛТУРАТА И СПОРТА “ВАСИЛ ЛЕВСКИ” – ВЕЛИКО ТЪРНОВО

21 държави /Австрия, Белгия, Германия, Индонезия, Испания, Италия, Китай, Полша, Русия, САЩ, Словакия, Словения, Сърбия и Черна гора, Украйна, Унгария, Франция, Холандия, Хонг Конг, Чехия, Швейцария, Япония и домакините от България/ заявиха участието си в Първия кръг от Световната купа по състезателно катерене.

Състезанието се провежда под Патронажа на Президента на Републиката – Георги Първанов.

Сред 56-те мъже и 46-те жени, които ще мерят сили помежду си, са всички водачи в ранг-листите и в двете дисциплини, световни и европейски шампиони. България ще бъде представена от 6 състезатели при мъжете и още толкова при жените.

С най-много спортисти отново ще участва Русия - 18, следвана от Франция – 12 и Украйна – 11.

За първи път на наш терен ще се състезават представителите на Индонезия, Китай и Хонг Конг.

Главният съдия откривател, Корентин Льо Гофф от Франция, пристига на 17 април и заедно с 3 свои български колеги ще подготви състезателните маршрути.

Президент на международното жури е Матевс Градишек от Словения, а Технически делегат на Международния съвет по състезателно катерене е проф.Александър Пиратинский от Русия.

Кипи усилена подготовка по посрещането и настаняването на отборите. Любезните домакини са организирали специален транспорт от Аерогара София до Велико Търново. Осигурени са необходимите екипировка и оборудване за стартовете. Повече от 100 души са включени в съдийския апарат и техническите екипи.

Остават броени дни до момента, в който Велико Търново ще се превърне в център на световното състезателно катерене, защото тук ще премерят сили най-добрите. Искрено се надяваме, че сред тях ще има и български състезатели.
София 1142, бул. "Васил Левски" 75
тел./факс (+359 2) 930 05 32; e-mail: office@bfka.org
Булстат 121213771, банкова сметка: Райфайзенбанк,
IBAN - BG86RZBB91551001950421, BIC - RZBBBGSF