Новини

Нов успех на Спасина Недялкова в кръговете за Европейската купа по състезателно катерене за юноши и девойки. Детският отбор с медали в Европейски фестивал на катеренето.
09 юли 2007Нов успех за Спасина Недялкова в кръговете за Европейската купа.

Детският отбор с медали в Европейски фестивал на катеренето.Спасина Недялкова постигна поредното си много добро класиране за Европейската купа по състезателно катерене за юноши и девойки, като се класира на трето място в III кръг от шампионата в Лайпциг, Германия, проведен на 7-8 юли. В конкуренцията на 31 състезателки тя зае трето място като по този начин втора поредна седмица е водачка в класирането за Европейската купа за девойки в групата на 16-17 годишните.

Злати Марков бе затруднен от квалификационните маршрути и не успя да се класира за финала. В конкуренцията на 32 състезатели той зае 17-то място.Децата до 14 години взеха участие в Petzen Climbing Trophy. Състезанието се проведе в Австрия в дисциплините "скорост","трудност" и "боулдър". България беше представена от три от най – големите ни надежди в състезателното катерене деца. Крайната равносметка е два сребърни и три бронзови медала.

Най-добре се представи Виктория Балчева, която в крайното класиране (от трите дисциплини) зае второ място в групата на 13-14 годишните в конкуренция с 32 деца от 9 страни. В същата група Антония Флорова остана шеста в крайното класиране. Виктор Драганов отново в същата група остана четвърти в крайното класиране. Ето класирането и в отделните дисциплини:скорост:

Виктория Балчева - второ място

Антония Флорова - трето място

Виктор Драганов - второ мястобоулдър:

Виктория Балчева - трето място

Антония Флорова - единадесето място

Виктор Драганов - девето мястотрудност:

Антония Флорова - трето място

Виктория Балчева - пето място

Виктор Драганов - седмо мястоРадиана Манева


София 1142, бул. "Васил Левски" 75
тел./факс (+359 2) 930 05 32; e-mail: office@bfka.org
Булстат 121213771, банкова сметка: Райфайзенбанк,
IBAN - BG86RZBB91551001950421, BIC - RZBBBGSF