Новини

Завърши надпреварата за Световната купа по ледено катерене'2007. Силно българско присъствие имаше и в трите старта за Световната купа.
12 февруари 2007През изминалия уикенд в румънския курорт Бущени се проведе третият, последен кръг от Световната купа по ледено катерене’2007.

С победата си в два от кръговете за Световната купа – в Швейцария и Ръмъния, украинецът Евгени Кривошейцев спечели дисциплината “Трудност”. Второто и третото място заеха Маркус Бендлер, (Австрия) и Алексей Томилов, (Русия). При жените в същата дисциплина безапелационна победителка стана Джени Лаварда, (Италия) с две победи и едно второ място. Второто място в крайното класиране за Световната купа остана за швейцарката Петра Мюлер, третото – за Стефани Моро от Франция.

В дисциплината “Скорост” руската школа беше традиционно доминираща – трите първи места в Световната купа’2007 при мъжете и жените бяха окупирани от представителите на Русия, като победители са Мария Шабалина и Александър Матвеев.

Силно беше българско присъствие в тазгодишното издание на Световната купа. Станимир Желязков постигна най-доброто класиране на българин в Световна купа по ледено катерене. Той зае 9-то място в крайното класиране в дисциплината “Трудност” в конкуренция с над 100 състезатели от 20 страни, участвали в отделните стартове. Класирането на останалите българи в Световната купа – дисциплина “Трудност” - Минчо Петков – 25-то, Емил Борисов – 32-ро, Тихомир Димитров - 44-то място.

Представителката на България при жените Радка Петкова взе участие само в един от кръговете за Световната купа – в Бущени, Румъния, където зае 11-то място. В крайното класиране в дисциплината “Трудност” се класира на 21-во място.

В дисциплината “Скорост” Тихомир Димитров зае 18-то място в крайното класиране за Световната купа, Минчо Петков – 28-мо.


София 1142, бул. "Васил Левски" 75
тел./факс (+359 2) 930 05 32; e-mail: office@bfka.org
Булстат 121213771, банкова сметка: Райфайзенбанк,
IBAN - BG86RZBB91551001950421, BIC - RZBBBGSF