Новини

Откриване на катерачния сезон на Чудните скали, 27-28-ми май 2006 г.
23 май 2006Откриване на сезона за Чудните скали 27 и 28 май 2006 г.Месец май - приключваме с катеренето в района на Шуменското плато, става много топло и напечено, замисляме се за нещо сенчесто и хладно. Чудните скали - северно изложение, огромен таван над целия обект хвърлящ огромна сянка, пазещ от дъждове, цял язовир с вече идеална за къпане вода в близост до скалите, лесен достъп с коли, малко на брой турове, но пък яки категории, яко екипирани, какво по-подходящо за лятото... Освен това се очертава празнуването на един рожден ден и вече всичко по купона е организирано - генератор, усилвател с яки колони, готина компания, остава само и вие да дойдето и да си купонясваме два дни.Явно е дошло времето за откриване на сезона за тези наистина Чудни скали. И така, ние - катерачите от Варна заедно с екипа на http://varnaclimbing.com/ , каним всички приятели на катеренето на 27 и 28 май на този обект. Идеята на това популяризиране на обекта е да се запознаят повече хора с него, и въпреки това че е доста малък като брой турове, да стане известен за повече хора. Все още има няколко тура, изкатерени само по няколко пъти заради високата си категория. Интересно ще бъде да се съберем да покатерим заедно, да си направим един хубав катерачен лагер. Надяваме се и на това, че ако се съберем повече хора там, може да се организираме с общи усилия да направим в бъдеще още няколко тура на този обект. За сега през целия този огромен таван, затварящ обекта, минава само един тур, а има възможност за още нови линии с много серизни категории.

Повече информация за обекта има в електронния гидовник, който можете да си изтеглите направо то този линк -> http://fbac.net/climbing_areas/rocks/chudnite_skali.html

Планувано е след срещата, в неделя, да се разгледа един скален обект в района на с.Комунари (на около 70 км от Варна), който на пръв поглед предлага огромен потенциал за екипиране на нови маршрути. На обекта до сега не се е катерило, но вниманието ни е привлечено от огромните размери на скалния пръстен. До тогава остава да се надяваме скалата да е здрава и ако се създаде някакъв проект за екипиране, той да бъде одобрен, а след това остава само работата :)

Всички са поканени, ще има много катерене, много музика, палатки, огньове, нощно катерене, скачане в дълбокия язовир от едни скални образувания, ще има и махало от един 30 метров мост минаваш над язовира.


София 1142, бул. "Васил Левски" 75
тел./факс (+359 2) 930 05 32; e-mail: office@bfka.org
Булстат 121213771, банкова сметка: Райфайзенбанк,
IBAN - BG86RZBB91551001950421, BIC - RZBBBGSF