Новини

Държавно първенство по ски-алпинизъм - индивидуално, 12.02.2023 г., Картала, Рила
12 февруари 2023

Днес в района на Картала, Рила за осма поредна година бяха излъчени шампионите в индивидуалното състезание в ски-алпинизма. Това беше третата дисциплина от тазгодишният шампионат, в който победители са Екатерина Осичкина и Никола Калистрин от СК "АлПиринСки", Банско, следвани от своите съотборници Ивона Михайлова и Иван Геров, а третото място е за Елина Хаджиева също от клуба в Банско и Петър Иванов от СК "Вертикален свят", София. Трасе А, в което състезанието беше за държавния шампионат имаше 4 качвания и спускания с денивелация +1500 м. и дължина 13 км. Теренът не беше от леките - пера, навевки, оголени камъни и корени, технични изкачвания и спускания, или както казаха призьорите: "съвсем истинско" :)) Маршрут Б, който е за начинаещи и любители в този спорт предлагаше 3 изкачвания и спускания с обща денивелация +700 м. Чудесно е да видим нови лица на състезание в този красив и труден спорт, такива са победителите в Б маршрута Илия Вълканов и неговата дъщеря Йоана Вълканова, и двамата от клуба в Банско и с нетърпение ще ги очакваме на следващите прояви.

КЛАСИРАНЕ


Подготовката на маршрутите.


Съдиите в действие.



 
Старт / финал на маршрут А беше долната станция на лифт Картала. 


Очаквано Ники Калистрин поведе още от страта.


Старт / финал за маршрут Б беше горната станция на лифта.


Чудесно е да видим две тийнеджърки на маршрут Б, а Йоана Вълканова грабна победата при първото си участие в състезание по ски-алпинизъм, браво, Йоана! :)) На второ място се класира Верадина Начева (отсъства на снимката), а трета е другата "тийн" състезателка Марина Атанасова от клуб "Тренелариум", София заедно с 4-та Деси Ангелова.


Призьорите в маршрут Б при мъжете. Отново дебютант е победител - Илия Вълканов, следван от Милен Захариев и Рами Бирков. 


При жените Катя Осичкина е за трети път шампионка тази година с подгласнички Ивона Михайлова и Елина Хаджиева. Това е трети сребърен медал за Ивона тази година, вече има за всеки един от семейството :)))


Мъжете: 1. Никола Калистрин; 2. Иван Геров; 3. Петър Иванов.

Още снимки от състезанието може да видите в албум във фейсбук.

Благодарим на спонсорите на състезанието, които осигуриха наградите за призьорите:
АЛПИ
BASECAMP
Стената
Pik3000


Снимки: Петко Тотев, Петя Тотева

София 1142, бул. "Васил Левски" 75
тел./факс (+359 2) 930 05 32; e-mail: office@bfka.org
Булстат 121213771, банкова сметка: ОББ,
IBAN - BG84UBBS81551001950421, BIC - UBBSBGSF