Новини

Витоша зимен фест 2021, състезание по ски-алпинизъм, дисциплина "индивидуално", 23.01.2021 г., х. Алеко, Витоша
23 януари 2021

Днес на Витоша за шеста поредна година отбелязаохме Световния ден на снега. Прогнозата беше за силен вятър, така и ни посрещна Витоша - с вятър с пориви до 80-90 км/ч. Още в петък съдиите промениха маршрута, а по време на състезанието отпадна третото изкачване, толкова „витошко“ беше на Витоша. Даже съдиите имаха проблем с постовете си – вятърът почти поваляше главния съдия Петко Тотев с тежката раница с флагчетата по Стената, а трасьорът на състезанието Ники Диков не успя да стигне до точката на Резена, докъдето трябваше да е третото изкачване. Въпреки всичко, състезателите успяха да направят последният вариант на маршрута – две качвания до къщичката на Заека и спускане към Спас и Боби, а второто - по синята писта до под параклиса и финал пред базата на ПСС. Имахме притеснения вятърът да не повали / отвее най-малките участници в състезанието, едва 10-11-годишни, но те се оказаха много корави и си завършиха В маршрута, браво, деца, бяхте страхотни! :)))

КЛАСИРАНЕСтартът на състезанието на плаца пред х. Алеко. 


Бяха подготвени три маршрута за състезателите, като всек иси избира според възможностите на кой маршрут да участва. След като отпадна третото качване на маршрут А, на практика всички минаха по маршрут Б. Маршрут В беше качване от Алеко до къщичката на Заека, където се финишира. 

Първото качване по Стената. Вятърът беше толкова силен, че на площадката за сваляне на коланите е поваляло някои от състезателите. Децата от СК "Вертикален свят" не се отказаха дори и в тези условия, браво на тях и на треньора им Янко Танчев!


Известният наш алпинист Дойчин Боянов награди победителите в състезанието. Жените: 1. Ивона Михайлова; 2. Божана Нешева - Минкова; 3. Ирина Танчева


Класирането при мъжете: 1. Никола Калистрин; 2. Кирил Николов - Дизела; 3. Георги Радев

Снимки: София 2018 - европейска столица на спорта 

София 1142, бул. "Васил Левски" 75
тел./факс (+359 2) 930 05 32; e-mail: office@bfka.org
Булстат 121213771, банкова сметка: Райфайзенбанк,
IBAN - BG86RZBB91551001950421, BIC - RZBBBGSF