Новини

Държавно първенство по ски-алпинизъм - индивидуално, 16.02.2020 г., Картала, Рила
16 февруари 2020

В неделя за четвърта поредна година в района на Картала, Рила се проведе държавното първенство по ски-алпинизъм, на което бяха излъчени шампионите на България в индивидуалната дисциплина. За поредна година път шампиони са Ивона Михайлова и Никола Калистрин, на второ място са Мария Николова и Иван Геров, трето място за Боряна Щиркова и Димитър Георгиев. В клубното класиране начело убедително са СК „АлПиринСки“, гр. Банско с 2 златни, 1 сребърен и 1 бронзов медал, следвани от АК „Планинец“, София с 1 сребърен медал и КСКЕС „Алтиус спорт“, София с 1 бронзов медал. 

РЕЗУЛТАТИПодготовка на състезанието в петък, главният съдия Петко Тотев организира старта. Трасьорът на маршрута Николай Диков с помощта на 11 съдии направиха интересен и разнообразен маршрут за участниците в състезанието. Краси Стоянов, който е инициатора за провеждане на състезания по ски-алпинизъм на Картала, за поредна година беше другия основен участник в организацията. В последния момент отпадна от трасето слизането по улея Септемврийче поради съображения за безопасност.


На старта. Изглежда сме "абонирани" за прекрасно време всяка година на това красиво място, условията и времето бяха чудесни за провеждане на състезанието.


Общо 33 състезатели взеха участие в състезанието - 19 в маршрут А, 13 - в Б, и 1 - във В

 
Стартът на състезанието, заснет от Десислава Ангелова


Никола Калистрин е за четвърти пореден път шампион на България в индивидуалната дисциплина. Държавното първенство - индивидуално се провежда от 2017 г. на Картала и всички титли са спечелени от него.


Ники Калистрин е и състезателя, който ще представи България на европейското първенство по ски-алпинизъм в началото на април в Италия.


Ники Калистрин и Иван Геров - за пореден път шампион и вицешампион в индивидуалната дисциплина.


Разбор след финала :)) Отзад внимателно слуша Любомир Тодоров, който при първото си участие в маршрут Б спечели в неговата група, браво, Любо!


Старозагорската група тази година беше представена от 4-ма участници в маршрут Б.


Стефан Вътев – 3-то място в маршрут Б.


Георги Георгиев и Теодор Стойчев от Русе са незименнни участници от няколко години в състезанията по ски-алпинизъм, да се надяваме, че ще ги видим и на маршрут А някой ден.


Явор Георгиев от силния клуб в Банско обикновено е в маршрут А, но този път беше избрал по-лежерния маршут Б и второ място за него.


Ивайло Анастасов – Тренера имаше проблем с автомата на това състезание, но това не попречи на доброто му настроение.


Старт-финала на състезанието.

Николай Диков награждава шампионката Ивона Михайлова. Благодарим на спонсорите на състезанието, които осигуриха наградния фонд в размер на 1500 лв. - магазин Стената и магазин Намасте.


Победителките при жените: 1. Ивона Михайлова; 2. Мария Николова; 3. Боряна Щиркова


Победителите при мъжете: 1. Никола Калистрин; 2. Иван Геров; 3. Димитър Георгиев.


И така, още едно състезание по ски-алпинизъм е вече история.


И вече гледаме към следващите - на Седемте езера, Банско, Мальовица... До нови срещи!

Снимки: Десислава Ангелова, Михаил Кръстев, Дора Маринова

София 1142, бул. "Васил Левски" 75
тел./факс (+359 2) 930 05 32; e-mail: office@bfka.org
Булстат 121213771, банкова сметка: Райфайзенбанк,
IBAN - BG86RZBB91551001950421, BIC - RZBBBGSF