Новини

Елена Куманова и Христо Алтънчев са сред носителите на наградата "Спортист на годината" на Софийския университет "Св. Климент Охридски"
22 ноември 2018

На 21-ви ноември се проведе церемонията по награждаване на "Спортист на годината" на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Събитието протече под знака на 130-годишнината от създаването на СУ „Св. Климент Охридски”. На тържествената церемония бяха наградени най-изявените студенти-спортисти от различни факултети и специалности, постигнали високи резултати в спортни състезания през годината. Сред номинираните бяха състезателите по спортно катерене Елена Куманова и Христо Алтънчев. На церемонията присъстваха ректора на Националната спортна академия проф. Пенчо Гешев, зам. министъра на спорта Стоян Андонов, зам. ректора на Софийския университет проф. Ренета Божилова, декани на факултети в СУ, депутати, представители на спортни федерации и други гости. Приветствия към студентите - спортисти бяха изпратени от г-н Славчо Атанасов - председател на комисията по въпросите, младежта и спорта, както и от Столична община. Многобройните гости поздравиха младите спортисти за постигнатите високи резултати и пожелаха още по-високи бъдещи успехи в спорта и науката. 


Носителите на наградата "Спортист на годината" на Софийския университет, сред тях са Елена Куманова и Христо Алтънчев - състезатели по спортно катерене спортно катерене. Другите носители на наградата са от спортовете тенис, плажен тенис, лека атлетика, баскетбол, плуване, футбол, ориентиране, джудо, тенис на маса.


Христо Алтънчев и Елена Куманова - победители в студентския шампионат, призьори в състезания по спортно катерене през годината, заедно с треньора Тихомир Димитров от Департамента по спорт. Двамата спортисти получиха специални награди от председателя на Студентски алпийски клуб "Академик" г-н Борислав Димитров и от магазин "Намасте".

 
Част от официалните гости на събитиетоСнимки: Елисавета Първанова

София 1142, бул. "Васил Левски" 75
тел./факс (+359 2) 930 05 32; e-mail: office@bfka.org
Булстат 121213771, банкова сметка: Райфайзенбанк,
IBAN - BG86RZBB91551001950421, BIC - RZBBBGSF