Новини

Състезание по ски-алпинизъм, дисциплина скоростно изкачване - Световен ден на снега - Витоша зимен фест, 13.01.2018 г., Алеко, Витоша
13 януари 2018

Днес за трета поредна година на Витоша беше отбелязан Световния ден на снега. Това беше и началото на богатата програма от събития и активности на София 2018- европейска столица на спорта. Организатор на проявата беше Столична Община, Фондация София – Европейска столица на спорта, БФ ски, Витоша ски АД, Сдружение „Маратон”, Български колоездачен съюз, Българска федерация по катерене и алпинизъм, Сдружение на „Витошки ски и сноуборд училища и клубове”. Богатата програма включваше състезания по паралелен слалом за деца, ски-бягане, планинско колоездене, много викторини и забавления за най-малките. БФКА като съорганизатор на проведе състезание по ски-алпинизъм, дисциплина скоростно изкачване. Първоначално плануваното състезание - индивидуално беше сменено със скоростно изкачване поради недостатъчния сняг в планината. Днес мнооого "витошкото време" наложи още една промяна - финалът вместо на Малкия Резен беше свален на къщичката на Заека. Лошото време вероятно отказа и някои от записаните участници. Победители в днешното състезание са двама представители на АК "Планинец", София - Мария Николова и Слави Асенов. 

РЕЗУЛТАТИ

 

На старт застанаха 19 участници. Лошото време отказа част от желаещите да се включат в състезанието.


Слави Асенов и Георги Радев - рамо до рамо на междинна станция на писта Витошко лале. Впоследствие Слави успя да се наложи и спечели състезанието с 9 сек. преднина пред Гого.


Светльо беше достоен конкурент на първите двама, остана само на 11 сек. след Гого. 


Михаела Георгиева - второ място. Класирането при жените повтори изцяло това от Боровец преди месец. 


Победителките при жените: 1. Мария Николова; 2. Михаела Георгиева; 3. Петя Тотева. Набързо се включиха и в карнавалния конкурс :)


Мъжете: 1. Слави Асенов; 2. Георги Радев; 3. Светослав Терзийски.Призьорите и участници в днешното състезание заедно с Анатоли Илиев - секретар на София 2018 - европейска столица на спорта и Андрей Ковачев - евродепутат и член на Председателството на Европейския Парламент. 


София 1142, бул. "Васил Левски" 75
тел./факс (+359 2) 930 05 32; e-mail: office@bfka.org
Булстат 121213771, банкова сметка: ОББ,
IBAN - BG84UBBS81551001950421, BIC - UBBSBGSF