Новини

Държавно първенство по ски-алпинизъм, дисциплина скоростно изкачване, 17.12.2017 г., Боровец
18 декември 2017

За 10-та поредна година ски-алпинизма откри състезателния сезон в курорта Боровец с дисциплината скоростно изкачване. Трасето беше "класическото" на това място - писта Ястребец 1 отдолу догоре, 3.4 км. дължина, денивелация 860 м. Тридесет и четири състезатели взеха участие в състезанието. Победител при мъжете е Кирил Николов - Дизела с нов рекорд на трасето - 41:16 мин. На второ и трето място са Никола Петков и Слави Асенов. И докато при мъжете класирането е повторение на миналогодишното, при жените имаме две нови медалистки в тази дисциплина - шампионката Мария Николова и нейната подгласничка Михаела Георгиева, на трето място се класира Петя Тотева. При юношите победител е Светослав Чалъков, втори и трети са Никола Тодоров и Борис Димитров.

РЕЗУЛТАТИ 


Така ни посрещна Боровец в събота - високи за сезона температури, пистата в някои части на петна, силен вятър, следобяд - дъжд. На тръгване от София Петко се чудеше дали да не завием към Лакатник ;) Това е положението обаче само на някои места в долната част на пистата, не може да не изразим възхищението си от високите стандарти и професионализъм на "Бороспорт", които въпреки неблагоприятните метеорологични условия са почти готови за откриване на сезона.
сн. Дора Маринова


На старта.
сн. Явор Георгиев


Победителят при мъжете Кирил Николов - Дизела. Трета поредна шампионска титла за Дизела в тази дисциплина с нов рекорд на трaсето - 41:16 мин.
Сн. Петко Тотев


Ники Калистрин - за втора поредна година на второ място след Дизела. В следващите състезания обаче има каране и надолу, така че знаем кой е фаворит :)
Сн. Десислава Христова


Слави Асенов - трето място. Слави е другият състезател, който успя да свали от постижението си на трасето и вече е с лично постижение 45:19 мин.
Сн. Десислава Христова


Мария Николова - шампионката при жените. Мария е по-известна с трикратната си победа в обиколката на Витоша и други планински бягания. Зимата обаче е при нас :)
Сн. Десислава Христова


Ако има някой, който да обявим с най-голям напредък, това е Михаела Георгиева. Това е второто й състезание на това трасе, успя да свали близо 22 мин. от миналогодишното си постижение, остана само на 29 сек. от победителката. Браво, Михаела!
Сн. Десислава Христова


Петя Тотева - трето място при жените.
Сн. Десислава Христова


Светослав Чалъков - победител при юношите.
Сн. Десислава Христова


Призьорките при жените - Петя Тотева, Михаела Георгиева, Мария Николова
Сн. Петко Тотев


Победителите при мъжете - Никола Петков, Кирил Николов, Слави Асенов
Сн. Петко Тотев

София 1142, бул. "Васил Левски" 75
тел./факс (+359 2) 930 05 32; e-mail: office@bfka.org
Булстат 121213771, банкова сметка: ОББ,
IBAN - BG84UBBS81551001950421, BIC - UBBSBGSF