Новини

Държавно първенство по спортно катерене - боулдър за мъже и жени, 11.06.2016г., София.
12 юни 2016

Младостта превзе върха! Така накратко може да опишем завършилото вчера държавно първенство по боулдър катерене. Кръстина Ангелова, КА "НСА", София и Петър Иванов, КСКЕС "Алтиус", София са новите шампиони на България при мъжете и жените. На второ място останаха изпитаните бойци и опитни състезатели Бойко Лалов, КСКЕС "Алтиус", София и Петя Гърбова, СК "42", София, а на трето място се класираха двамата представители на КА "НСА", София  - Мартин Пенков и Мартина Дякова. Петър (15г.), Кръстина (16г.) и Мартина (16г.) са младото поколение катерачи, което вече е незаобиколим фактор във всички състезания. 
В състезанието взеха участие 50 състезатели от 9 клуба, поздравления за домакините от Боулдърленд и клуб "42" за прекрасните условия и отлична организация на състезанието.

КЛАСИРАНЕАнтони Митев и Калин Гърбов бяха в основата на организацията на състезанието. Отлични катерачи, сигурна съм, че и двамата биха предпочели да участват като състезатели, но все пак трябва някой и "от другата страна".


Многобройната публика в залата се наслади на едно истинско катерачно шоу.


Финалистите в състезанието.


Оглед на маршрутите.


Ина внимателно слуша разясненията на Тони.


Ина каза, че не е тренирала за боулдър, предпочита да катери на въже и на скали. Това обаче не й попречи да спечели убедително състезанието, като изкатери 8 от общо 9-те боулдъра, и то само от 10 опита.


Ина-машина към поредния ТОП.


Петя Гърбова, миналогодишната шампионка, остана на 2-ро място. Петя още лекува контузия, така че следващият път няма да й е така лесно на Ина.


Елегантна и много пластична, Мартина Дякова остана на 3-то място. Само един опит в повече на финала не й позволи да вземе сребърния медал. Но и трето място при дебют при жените е чудесно постижение, браво, Мартина!


Юлия Керемедчиева - 4-то място.


Още една отлична катерачка и състезателка, Дея Христова, едва на 12г., но вече свикнахме да я виждаме и при жените. На това състзеание остана 6-та. Клубът от НСА при жените спечелиха 1-во, 3-то и 6-то място, поздравления!


Петър Иванов - за първи път шампион при мъжете. Пепи единствен успя да изкатери 3 боулдъра на финала. След спечелената европейска титла и европейска купа миналата година, Пепи започна отлично и тази година, класирайки се на 1-во място в I кръг за европейската купа по спортно катерене - боулдър при юношите. В следващите седмици са поредните два кръга, пожелаваме успех на Пепи, Филип и Христо, които ще участват в тях. 


Бойко е изпитан боец и много опитен състезател. Това е човекът с най-много титли от състезания по катерене у нас, във всички възможни дисциплини. Сега остана 2-ри, но това е само до следващото състезание :)

 
Мартин Пенков, миналогодишния шампион в тази дисциплина, остана на 3-то място. Марто започна добре състезанието, поведе след квалификацията, но малко не му достигна за по-предно класиране. 


Стефан Аврамов е също много опитен състезател. Макар че неговата неговите най-добри постижения са в трудността, Стефан показа, че е добър състезател и в боулдъра, 4-то място за него в състезанието.

 
Още един състезател от младото поколение, Филип Дончев - 5-то място. 


За съжаление, и това го има в спорта. Пепи лекува контузия, която получи преди седмица, а Иван се удари при приземяване. Пожелаваме им бързо възстановяване.


Призьорите в днешното състезание. Благодарим на спонсорите, които осигуриха страхотните награди за призьорите - Walltopia, The Nort Face, магазини "Стената", Basecamp.


Бойко и неговият допинг - Иветка :)))


Бъдещи шампионки :)Снимки: Анастас Търпанов
София 1142, бул. "Васил Левски" 75
тел./факс (+359 2) 930 05 32; e-mail: office@bfka.org
Булстат 121213771, банкова сметка: ОББ,
IBAN - BG86RZBB91551001950421, BIC - RZBBBGSF