Новини

Състезание по ски-алпинизъм, дисциплина "скоростно изкачване" - Световен ден на снега - Витоша зимен фест 2016, 23.01.2016г., Алеко, Витоша
23 януари 2016

КЛАСИРАНЕ

Снимки от състезанието:


Подготовката. Петък, поредният ден, в който се излиза по маршрута. Времето беше много студено и тихо. Условията бяха много добри и по всичко личеше, че ще стане един истински зимен празник, какъвто заслужава да е Световният ден на снега.

 
Последната част на маршрута - към Малкия Резен.


Неработещият Романски лифт, който вече се слива съвсем ествествено с пейзажа.


Главният съдия на състезанието Петко Тотев, пред бунгалото на ПСС до горна станция на Романски лифт, където беше финала. 


Георги Радев - най-добрият ни ски-алпинист в последните 10 години, който в това състезание беше "от другата страна на барикадата" - съдия. Вярно е, че скоростното изкачване не е най-неговата дисицплина, той е отличен скиор, но все пак надяваме се скоро да го видим отново в редиците на състезателите. 


Откриване на Световния ден на снега - Витоша зимен фест, събота, 23-ти януари. Официалната трибуна, отляво надясно - г-н Асен Марков - зам.министър на младежта и спорта, Петко Тотев - зам.председател на Българската федерация по катерене и алпинизъм и г-н Анатоли Илиев -  организационен секретар на кампанията София - Европейска столица на спорта 2018, общински съветник, член на Комисия за децата, младежта, спорта и туризма.


Състезанието по ски-бягане, дисциплина спринт, което се проведе на Меча поляна. Взеха участие състезатели от 4 възрастови групи.

 
Най-малките, страшни са :))


Кирил Николов - Дизела с втора победа в дисциплината скоростно изкачване в рамките на 1 месец. По всичко изглежда, че тази дисциплина ще е негова запазена марка и територия.


Светослав Терзийски - второ място, на около 2 мин. след Дизела. Светльо, Иван Танчев и Петя Тотева ще вземат участие в Европейското първенство по ски-алпинизъм, което ще се проведе след 2 седмици в Швейцария. Тази година първенството е в дисциплините спринт и индивидуално, а ние им пожелаваме от все сърце успех!


Тримата призьори в състезанието при мъжете - Светослав Терзийски, Кирил Николов, Слави Асенов.


При жените Антония Григорова също дублира титлата си от състезанието в Боровец преди месец. Антония направи поредното страхотно изкачване и ако имаше общо класиране - заедно с мъжете, щеше да е на 4-то място. 


Антония Григорова и Христина Козарева - второ място в състезанието. Много са силни, нали? :))


Петя Тотева - 3-то място при жените. Петя ще участва в вропейското първенство, но в нейната възрастова група - 15-17г. 


У нас състезанията по ски-алпинизъм обикновено са "самотно занимание" и протичат почти без зрители. Беше страхотно да се включим в това събитие, сред многобройна публика,  и да дадем възможност на повече хора да видят този прекрасен спорт. 


Финалът на бунгалото на ПСС до горна станция на Романски. Благодарим за логистичната подкрепа на ПСС, които помогнаха за изнасяне на багаж на състезателите на финала и което беше от голямо значение в този мразовит ден. 


В такъв прекрасен ден усмивки имаше навсякъде :))))


Награждаването при жените: 1. Антония Григорова; 2. Христина Козарева; 3. Петя Тотева. Наградите връчи г-на Анатоли Илиев. Благодарим на ф-ма "Пик 3000", които осигуриха наградния фонд за днешното състезание.


Победителите при мъжете: 1. Кирил Николов - Дизела; 2. Светослав Терзийски; 3. Слави Асенов. Радваме се, че бяхме част от това чудесно събитие, благодарим за инициативата, подкрепата и съдействието на Столична Община, Фондация София – Европейска столица на спорта, Витоша ски АД, Сдружение „Маратон”. До нови срещи на снежните терени!

Вижте и репортаж от събитието 

Снимки: Георги Радев, Петко Тотев, Дора Маринова
Текст: Дора Маринова

София 1142, бул. "Васил Левски" 75
тел./факс (+359 2) 930 05 32; e-mail: office@bfka.org
Булстат 121213771, банкова сметка: Райфайзенбанк,
IBAN - BG86RZBB91551001950421, BIC - RZBBBGSF