Новини

Национален университетски шампионат по спортно катерене, 19-20.12.2015г., Софийски Университет
20 декември 2015

КЛАСИРАНЕ 

Снимки от състезанието:


Седем университета от страната, 35 участници в студентското първенство - това е равносметката от двата състезателни дни, в които студентите излъчиха за трети път студентски шампиони за годината. Много положителен е фактът за такъв голям интерес към катеренето от страна на младите хора. 


При жените титлите и в двете дисциплини бяха спечелени от Юлия Керемедчиева от Великотърновския университет. Това не е изненада, Юлка е многократна шампионка в състезания та по спортно катерене от държавния шампионат, включително и от последното държавно първенство преди около месец. 


При мъжете в трудността състезанието беше доста оспорвано, в квалификациите 5 състезатели изкачиха и двата маршрута догоре. На финала двама успяха да качат маршрута, което наложи да се проведе суперфинал. Кристиян Петров от ТУ - Варна успя да се наложи над Васко Цветков от НСА. 

 
Останал втори в трудността, Васко се реваншира в скоростта, така че с Кристиян завършиха състезанието с по един златен и един сребърен медал.


Владислав Ангелов, възпитаник на търновската школа, вече учи в академията на МВР, а на състезанието беше единствен представител на това учебно заведение. Да се надяваме, че Владко ще успее да запали и други студенти и на следващото състезание няма да е сам. Два бронзови медала за Владо в това състезание.Йоанна Иванова от от СУ успя да спечели два бронзови медала и е с голям принос за спечелването на отборното класиране от Софийския университет. 


Росен Аначков е другият състезател с решителен принос за титлата на СУ в отборното класиране - 4-то място в трудността и 5-то в скоростта. 


Поздравления за екипа, който успя да проведе това състезание при отлична организация и чудесна атмосфера - главния съдия Тихомир Димитров с помощници за маршрутите Косьо и Влади, и Ида, на която като на истинска Дама беше възложено да осигурява първия ден :)) 


Награждаване скорост жени 


Скорост - мъже


Отборно класиране: 1. СУ "Климент Охридски", 2. НСА, София, 3. ТУ - Варнa

Текст и снимки: Дора Маринова

София 1142, бул. "Васил Левски" 75
тел./факс (+359 2) 930 05 32; e-mail: office@bfka.org
Булстат 121213771, банкова сметка: ОББ,
IBAN - BG84UBBS81551001950421, BIC - UBBSBGSF