РЕКВИЕМ

Място за обсъждане на теми свързани с алпинизма, катеренето, ски-алпинизма и всичко отнасящо се до дейността на ФБАК и нейните членове

Модератор: Dora Marinova

РЕКВИЕМ

Мнениеот Орлин Чачановски » Сря Апр 02, 2008 10:09 am

Не Ти казвам сбогом приятелю, не искам да те забравя!
Няма да забравя как преди 33 години се появи в клуба – тих, смирен и добре сложен. Как без много, много приказки започна да катериш. Катереше все повече и повече, не се интересуваше от постове и от разрядни изисквания. Катереше тихо, естетично и завладяващо.
Няма да забравя, как ходихме цяла нощ, за да стигнем рано сутринта на х. Вихрен – за алпиниадата. Как въоръжени до зъби с пикели и котки, спасявахме котката на Мальовица. Как пристигаше късно вечер и се свиваше тихо на дивана, а рано сутринта вече бързаше към иглите на Урдина река.
Много правителства се смениха от тогава, много клики раздираха Федерацията по алпинизъм, а Ти все катереше и катереше. Не подвластен на времето и конюнктурата, Ти катереше и катереше все по далеко и все по високо. Ние дребните душички около тебе, отдавна свели глави по силата на статуквото, само Ти се възхищавахме и се мъчехме да те докоснем.
Ти получи своето причастие в лавината под Резньовете. Тогава бях мислено с теб под снега приятелю. Съдбата беше благосклонна и Ти продължи да катериш и стана недостижим.
Така си и отиде, тихо и скромно – уви съдбата е жестока!
Ти изкачи своята Голгота и достигна Христовата възраст в алпинизма – Завиждам Ти приятелю. Не искам да те забравя!
Орлин Чачановски
 
Мнения: 22
Регистриран на: Вто Дек 26, 2006 11:01 am
Местоположение: София

Назад към Обща дискусия

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron